Web Analytics Made Easy - Statcounter

هفته‌ای که گذشت، خبر‌هایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در دانشگاه‌ها منتشر شد. برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را در برگرفت و حائز اهمیت بود.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفته‌ای که گذشت، خبر‌هایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در سطح دانشگاه‌ها منتشر شد، برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آن‌ها حائز اهمیت بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
گزیده‌‍ای از مهم‌ترین اخبار صنفی و فرهنگی دانشگاه‌ها در هفته گذشته را مرور می‌کنیم.
صرامی: نظام‌نامه آموزشی شورا‌های انضباطی دانشجویان علوم پزشکی ابلاغ شد
 وحید صرامی، دبیر شورای مرکزی انضباطی دانشجویان وزارت بهداشت گفت: یکی از دلایل تدوین و ابلاغ نظام نامه آموزشی، نظم و نسَخ دادن به آموزش‌ها در زمینه شغلی همکاران ما در شورا‌های انضباطی دانشگاه‌های علوم پزشکی و حتی آموزش‌هایی است که در حوزه انضباطی به دانشگاهیان علوم پزشکی اعم از دانشجویان و کارکنان ارائه می‌دهیم؛ زیرا یکسری از اطلاعات و دانش عمومی انضباطی دست مایه و نیاز کل دانشگاهیان است.

صرامی گفت: اکنون حدود ۱۰ سال است که شورا‌های انضباطی دانشگاه‌های علوم پزشکی را ارزیابی و رتبه‌بندی می‌کنیم و با توجه به این امر تصمیم گرفتیم حد و حدودی را برای آموزش‌های شاغلین شورا‌های انضباطی که به تعبیری جامعه هدف ما در نظام نامه آموزشی هستند، ایجاد کنیم و بر اساس آن امتیاز‌هایی را برای رتبه‌بندی شورا‌های انضباطی در نظر بگیریم. آموزش‌هایی که شاغلین حوزه انضباطی می‌گذرانند یا دوره‌هایی که برگزار می‌نمایند در شاخص‌های تسلط علمی بر مقررات انضباطی، تجرب و آموزش در ارزیابی سالیانه مؤثر خواهد بود.

دبیر شورای مرکزی انضباطی دانشجویان وزارت بهداشت پیرامون دسته‌بندی عناوین آموزشی این نظام‌نامه گفت: ما چهار نوع آموزش در نظام نامه تدوین کرده‌ایم که آموزش نوع اول، «آموزش انضباطی توجیهی» است و این آموزش را برای کل دانشگاهیان سراسر کشور اعم از اعضای هیأت علمی، کارکنان و دانشجویان قرار داده‌ایم که البته مسؤولیت نظارت و اجرای این آموزش‌ها با دبیر شورای انضباطی دانشگاه/ دانشکده است. هدف از این آموزش‌ها، اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی در خصوص محتوای آیین‌نامه‌ها و شیوه‌نامه‌های انضباطی است. به طور مثال در این آموزش‌ها دانشگاهیان وفق «آیین‌نامه رفتار و پوشش حرفه‌ای»، «آیین‌نامه خوابگاه‌های دانشجویی» و آیین‌نامه و شیوه‌نامه انضباطی به وظایف و حقوق خویش بیشتر آشنا می‌شوند.

وی گفت: باید این نکته را اضافه کنم که برای «اثربخشی و کارایی» بیشتر، نظام‌نامه آموزشی را با ارزیابی و رتبه‌بندی سالیانه شورا‌های مرکزی انضباطی دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی مرتبط کردیم به گونه‌ای که همین آموزش توجیهی را یک شاخص در رتبه‌بندی دانشگاه‌ها قرار داده‌ایم؛ که اگر دبیر شورای انضباطی دانشگاه نودانشجویان دانشگاه را در حوزه انضباطی توجیه کند ما در شورای مرکزی انضباطی امتیاز مشخصی را برای آن دانشگاه در نظر می‌گیریم.     سهم ناچیز دانشگاه‌ها از قرارداد‌های پژوهشی    شرایط اختصاص کشور و روند کند اختصاص بودجه از سوی دولت باعث شده که مسائل مالی و کمبود بودجه در سال‌های اخیر بیشترین دغدغه دانشگاه‌ها را به خود اختصاص دهد، در حالی این روند طی سال‌های گذشته با پرداخت‌های مالی کمتر نسبت به آنچه که در لایحه بودجه در نظر گرفته شده بود آغاز شد به جایی رسید که دانشگاه‌ها را الزام به درآمد زایی و درآمد بخشی از بودجه خود کرد. حالا درآمد زایی دانشگاه‌ها در حوزه‌های مختلف به عنوان یکی از دستورکار‌های الزامی آن‌ها قرار گرفته و باید بر اساس بودجه بندی دولت بیش از ۲۵ درصد بودجه دانشگاه‌ها از درآمد اختصاصی آن‌ها تامین شود.

بحث درآمد زایی و راهکار‌ها و روش‌های موثری که دانشگاه‌ها باید نسبت به آن‌ها اقدام کنند مسئله‌ای است که کمتر به آن پرداخته شده و یا به زیان بهتر دانشگاه‌ها باید چه مسائلی را در این حوزه دنبال کنند که بتوانند با زمان کمتری به درآمدزایی برسند که برای این راهکار‌ها به سراغ دانشگاه‌ها رفتیم تا راهکار‌های موثر در بخش درآمدزایی را توانیم ارائه کنیم.   در این گفتگو راهکار‌ها و برنامه ریزی‌های دانشگاه خواجه نصیر را در گفتگویی با عبدالمجید خشنود، معاون اداری و مالی این دانشگاه داشتیم که وی با اشاره به رویکرد دانشگاه‌ها نسبت به درآمد اختصاصی گفت: این مسئله یکی از موارد در دستور کار دانشگاه‌ها بوده و مشکلات مختلفی که در حوزه بودجه ایجاد شده است برنامه‌های مختلفی برای رفع این مشکلات تدارک دیده شده است. یکی از برنامه‌هایی که در مدیریت‌های قبلی نیز در دانشگاه خواجه نصیر بوده و در این دوره با جدیت بیشتری پیگیری می‌شود تشکیل کارگروه درآمدزایی و کاهش هزینه‌ها است که در آستانه تشکیل آن هستیم که شامل مجموعه‌ای از هیئت علمی دانشگاه و دانش آموختگان که صاحب نظر هستند خواهد بود که بتوانیم به صورت متمرکز این مسئله را پیگیری کنیم.   شرایط اختصاص خوابگاه به دانشجویان دانشگاه تهران  سعید حبیبا، معاون دانشجویی دانشگاه تهران ، در خصوص ثبت نام اسکان خوابگاه برای سال تحصیلی جدید گفت: با توجه به شرایط فعلی و شیوع مجدد بیماری کرونا فعلا برنامه‌ای برای اسکان دانشجویان خوابگاهی در سال تحصیلی جدید نداریم.

وی افزود: فقط دانشجویان تحصیلات تکمیلی که پایان نامه دارند و دانشجویانی که نیاز به حضور در دانشگاه دارند خوابگاه اختصاص داده خواهد شد.

 
بهره‌برداری از ۱۶۰ پروژه عمرانی در سطح دانشگاه‌ها در هفته دولت محمدتقی نظرپور، معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در هفته دولت سال جاری، مجموعاً تعداد ۱۶۰ پروژه عمرانی در سطح دانشگاه‌ها، مراکز پژوهشی و پارک‌های علم و فناوری به بهره‌برداری خواهد رسید.

نظرپور با اعلام این خبر اظهار داشت: ۸۱ پروژه با زیربنای ۱۳۶۵۰۰ مترمربع با کاربری‌های آموزشی، پژوهشی، کمک آموزشی، ورزشی سرپوشیده، خوابگاهی، فرهنگی، رفاهی، اداری، خدماتی با اعتبار هزینه شده ۲۸۶ میلیارد تومان، ۳۱ زمین روباز ورزشی با مساحت ۳۴۵۰۰ مترمربع و با اعتبار هزینه شده ۱۱ میلیارد تومان و ۴۸ پروژه مدیریت سبز، محوطه‌سازی و تجهیز با اعتبار هزینه شده ۶۸ میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی، اختصاصی، متمرکز ستاد وزارت علوم، سازمان امور دانشجویان و کمک‌های خیرین در دانشگاه‌ها، مراکز آموزشی و پژوهشی و پارک‌های علم و فناوری به بهره‌برداری می‌رسند.  
انتقال دانشجویان پزشکی خارج کشور به دانشگاه‌های علوم پزشکی داخلی پس از یک سال در نوبت ماندن سیما سادات لاری معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت ، درباره انتقال دانشجویان پزشکی خارج از کشور به دانشگاه‌های علوم پزشکی بیان کرد: دانشجویانی که تا قبل از سال ۲۰۱۹ میلادی برای تحصیل به یکی از دانشگاه‌های خارجی رفته و حال قصد بازگشت به دانشگاه‌های داخلی را داشته باشند باید شرایط انتقال را مد نظر قرار دهند.

لاری با اشاره به شرایط انتقال دانشجویان ادامه داد: این دانشجویان حتما باید در دانشگاه‌هایی مشغول به تحصیل باشند که در فهرست دانشگاه‌های مورد تائید وزارت بهداشت قرار دارند همچنین داشتن معدل کتبی حداقل ۱۶ و معدل کل حداقل ۱۷ از دیگر شرایط انتقال دانشجویان است.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت عنوان کرد: دانشجویان دارای شرایط انتقال، باید بین یک تا یکسال ونیم در نوبت پذیرش دانشگاه‌های علوم پزشکی داخل کشور باشند تا تمامی کار‌ها مطابق قانون دنبال شود.     حسینیه مجازی دانشگاهیان راه‌اندازی شد
  غلامرضا غفاری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در ضمن عرض تسلیت ایام سوگواری سالار شهیدان اباعبدالله الحسین (ع) و یاران وفادارش، اعلام نمود: این معاونت با همکاری دانشگاهیان کشور حسینیه مجازی دانشگاهیان را به آدرس heyatuni.ir برپا نموده است.

غفاری همچنین از همه دانشگاهیان درخواست نمود با ارائه برنامه‌های خود در این حسینیه مجازی به هرچه پربارتر کردن برنامه‌های آن کمک نمایند.

غفاری ضمن تاکید بر رعایت پروتکل‌ها بهداشتی در برگزاری برنامه‌های عزارداری در فضا‌های باز دانشگاهها، افزود: به دلیل شرایط کرونایی کشور و لزوم رعایت پروتکل‌های بهداشتی، مجموعه‌های فعال در حوزه فرهنگی دانشگاه ها، برنامه‌های مجازی را در اولویت قرار دهند.

وی حسینیه مجازی دانشگاهیان را فرصتی برای ارائه برنامه‌های دانشگاهیان در زمینه عزارداری سالار شهیدان ابا عبدالله الحسین (ع) و یاران وفادارش اعلام نموده و تاکید کردند: این حسینیه می‌تواند برنامه‌های مجازی دانشگاهها، کلیپ‌های صوتی تصویری، سخنرانی، متن، شعر، دلنوشته، موشن گرافی، فایل کتاب‌های مرتبط، مقاله، عکس نوشت و ... دانشگاهیان را پوشش دهد.  
۹۵ درصد امکانات آموزش الکترونیک دانشگاه‌ها مورد استفاده قرار گرفت عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ابتدای این جلسه پیرامون دستور جلسه بررسی سیاست‌ها و برنامه‌های اقدام شبکه ملی یکپارچه آموزشی، پژوهشی و تربیتی اظهار داشت: شرایط کرونا بعنوان یک ویروس همه جا حاضر و فراگیر، انفصال گرایی در فضای فیزیکی را تقویت کرد و ضرورت جدی برای اتصال گرایی در فضای مجازی به وجود آورد؛ لذا تدوین سیاست‌ها و برنامه‌های اقدام حضور منسجم با رویکرد هم‌افزایی، هم‌گرایی و یکپارچه‌سازی در فضای مجازی یک ضرورت گریزناپذیر هم برای شرایط کرونا و هم در شرایط عادی است. البته حسب اظهارات وزیر محترم علوم بیش از ۹۵ درصد از امکانات آموزش الکترونیک در ترم دوم سال تحصیلی ۹۸-۹۹ استفاده کردند، ولی سؤال نسبت به کیفیت و انسجام است. چه مقدار کیفی آموزشی تأمین شد؟

وی افزود: در آموزش‌وپرورش نیز شبکه شاد طراحی شد که حتماً باید سازوکار قوی‌تری را برای این حوزه طراحی کنیم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه سامانه‌های متعددی در فضا‌های آموزشی کشور وجود دارد، افزود:، ولی هنوز یک ظرفیت پلتفرمی در کشور برای این سامانه‌ها ایجاد نکرده‌ایم و پراکندگی زیادی در این امور وجود دارد و برای رسیدن به یک پلتفرم و مگا پلتفرم لازم است این سامانه‌ها در یک ظرف مشترک قرار گیرند.

وی افزود: باید برای محیط دوم یک سیستم طراحی کنیم به‌ویژه در حوزه آموزش و پژوهش به علت تعدد سامانه‌ها نیازمند این سیستم هستیم و برای آن هدف‌گذاری منطقی و سرمایه‌گذاری منطقی داشته باشیم.  
سامانه حامیان صندوق رفاه در اولویت دانشگاه‌ها قرار گیرد  ناصر مطیعی، رئیس صندوق رفاه دانشجویان در بخشنامه‌ای به دانشگاه‌ها اعلام کرد:سامانه حامیان صندوق رفاه دانشجویان که در تیرماه رونمایی شده در اولویت دانشگاه‌ها قرار گیرد.

در این بخشنامه آمده است: این سامانه با ایجاد ظرفیت جذب کمک‌های خیرین، امکان نوع کمک و موقعیت مصرفی آن و همچنین رصد چگونگی محل مصرف وجوه و کمک‌های اهدایی راه اندازی شده است.   ۶۴ مسجد و نماز خانه دانشگاه‌های علوم پزشکی تجهیز و بازسازی شدند مسعود وادی‌پور در خصوص روز مسجد و وضعیت مساجد و نمازخانه‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی، گفت: سال گذشته ۵۸ مسجد و نمازخانه در دانشگاه‌های علوم پزشکی و واحد‌های تابعه وزارت بهداشت ایجاد، ۶۴ مسجد و نمازخانه بهسازی و ۱۴۲ مسجد و نمازخانه تجهیز شدند.

وی افزود: در روز جهانی مساجد اقدامات بسیاری توسط مساجد ما در کشور انجام می‌شود از جمله برنامه‌های تبلیغی و ترویجی، فرهنگی، آموزشی و... که در شرایط فعلی به دلیل شیوع کرونا متاسفانه برخی مساجد حتی از برگزاری نماز جماعت بازمانده‌اند و به دنبال آن برنامه‌های روز جهانی مسجد نیز برگزار نمی‌شود.

رئیس دبیرخانه‌های مشترک ستاد اقامه نماز و شورای امر به معروف و نهی‌از منکر وزارت بهداشت اضافه کرد: ما نیز در چنین ایامی برنامه‌هایی را هر ساله به دانشگاه‌های علوم پزشکی ابلاغ می‌کنیم تا تقویم اجرایی برخی از این برنامه‌ها از جمله برگزاری مسابقه کتاب خوانی با عنوان نماز و مسجد، برگزاری نشست رابطین ستاد‌های اقامه نماز دانشگاه‌ها، برگزاری جلسات ستاد اقامه نماز دانشگاه‌ها و همچنین احداث، بهسازی و تاسیس مساجد در روز‌های مناسبتی مانند روز جهانی مسجد باشد.
پنجمین سوگواره ملی میعادگاه عاشورایی دانشجویان برگزار می‌شود
 به مناسبت فرا رسیدن ایام سوگواری امام حسین (ع) پنجمین سوگواره ملی"میعادگاه عاشورایی دانشجویان برگزار می‌شود.

بر اساس این گزارش، این سوگواره در بخش‌های شعر، نثر، عکس، قطعات صوتی و تصویری برگزار خواهد شد و مهلت ارسال تا ۳۰ مهر۹۹ است.

لازم به ذکر است، دانشجویان علاقمند به شرکت در این سوگواره می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر به آدرسWww.Rozevaghee.ir مراجعه نمایند.  
 توزیع بسته‌های حمایتی میان نیازمندان حاشیه تهران
گروه جهادی منتظران ظهور طرح حمایت از حاشیه نشینی با هدف کمک به خانواده‌های نیازمند و حاشیه‌نشین آغاز کردند.  

بر اساس این گزارش، در این طرح که کمک به خانواده‌های نیازمند و حاشیه نشین در دستور کار قرار گرفته است، نیازمندان شناسایی و بسته‌های حمایتی میان آن‌ها توزیع می‌شود.در اولین مرحله این طرح بسته‌ها غذایی میان خانواده‌های نیازمند در حاشیه شهر‌های رباط کریم، نسیم شهر، اسلامشهر و شهریار توزیع شد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: صرامی آیین نامه انضباطی دانشگاه تهران دانشگاه های علوم پزشکی انضباطی دانشجویان فرهنگی و دانشجویی انتقال دانشجویان شورا های انضباطی نظام نامه آموزشی انضباطی دانشگاه مرکزی انضباطی دانشگاه ها دانشگاه ها وزارت بهداشت حسینیه مجازی شرایط انتقال مسجد و نماز دبیر شورای سامانه ها آیین نامه رتبه بندی راهکار ها برنامه ها آموزش ها بر اساس نامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۱۵۰۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷۳ دانشگاه ایرانی جز برترین‌های دانشگاه‌های آسیا

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، «مؤسسۀ آموزش عالی تایمز» در ویرایش 2024 خود که در پایان ماه آوریل 2024 میلادی منتشر شده، نام 73 مؤسسۀ ایرانی را در سیاهۀ مؤسسه‌های برتر آسیا منتشر کرده است. بر پایۀ این گزارش، دانشگاه صنعتی شریف در جایگاه نخست ملی و 56 آسیا جای گرفته است. جایگاه دو مؤسسۀ ایرانی نیز با عنوان «reporter» گزارش شده است. مؤسسه‌هایی که رتبه آسیایی آنها «reporter» است، آنهایی هستند که داده‌های خود را به «مؤسسه آموزش عالی تایمز» داده‌اند، ولی کمینه لازم برای به دست آوردن رتبه آسیایی را نداشته‌اند. در ویرایش پیشین این نظام رتبه‌بندی 65 مؤسسه از ایران در میان مؤسسه‌های برتر آسیا جای گرفته بودند. در نمودار یک، روند سالانۀ شمار مؤسسه‌های ایرانی در نظام رتبه‌بندی دانشگاه‌های آسیایی «مؤسسۀ آموزش عالی تایمز» گزارش شده است.

 

بر پایۀ نمودار یک، روند سالانۀ شمار مؤسسه‌های ایرانی در نظام رتبه‌بندی رتبه‌بندی دانشگاه‌های آسیایی «مؤسسۀ آموزش عالی تایمز» همواره رشد داشته است و در ویرایش 2024 به 73 مؤسسه رسیده است.

رتبه‌بندی دانشگاه‌های آسیایی «مؤسسۀ آموزش عالی تایمز»، مؤسسه‌های پیشرو آسیا را در پنج زمینۀ کیفیت پژوهش (با وزن 30 درصد)، محیط پژوهش (با وزن 28 درصد)، آموزش (با وزن 5/24 درصد)، صنعت (با وزن 10 درصد)، و چشم‌انداز جهانی (با وزن 5/7 درصد)؛ بر پایۀ 17 سنجۀ کمی ارزیابی می‌کند. در جدول یک، رتبه‌های ملی و آسیایی مؤسسه‌های ایرانی و در جدول دو، امتیاز آنها در شاخص‌های ارزیابی این نظام رتبه‌بندی آمده‌اند.

جدول 1. امتیاز کل و رتبۀ مؤسسه‌های ایرانی در نظام رتبه‌بندی دانشگاه‌های آسیایی «مؤسسۀ آموزش عالی تایمز» در ویرایش 2024 میلادی

 

نام مؤسسه

امتیاز کل

رتبه ملی

رتبه آسیایی

دانشگاه صنعتی شریف

59.0

1

56

دانشگاه صنعتی امیرکبیر

57.6

2

68

دانشگاه علم و صنعت ایران

56.4

3

79

دانشگاه تهران

51.9

4

100

دانشگاه صنعتی شیراز

48.1

5

118

دانشگاه تبریز

47.9

6

121

دانشگاه علوم پزشکی تهران

46.9

7

129

دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

46.8

8

131

دانشگاه صنعتی اصفهان

46.7

9

133

دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

46.2

10

136

دانشگاه علوم پزشکی تبریز

45.3

11

143

دانشگاه علوم پزشکی ایران

44.1

12

154

دانشگاه شیراز

43.7

13

160

دانشگاه فردوسی مشهد

42.4

14

180

دانشگاه بین‌المللی امام خمینی

38.641.5

15

201250

دانشگاه علوم پزشکی کاشان

38.641.5

15

201250

دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

38.641.5

15

201250

دانشگاه علوم پزشکی مشهد

38.641.5

15

201250

دانشگاه کاشان

38.641.5

15

201250

دانشگاه ارومیه

38.641.5

15

201250

دانشگاه علوم پزشکی بابل

35.838.5

21

251300

دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

35.838.5

21

251300

دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

35.838.5

21

251300

دانشگاه علوم پزشکی مازندران

35.838.5

21

251300

دانشگاه علوم پزشکی قزوین

35.838.5

21

251300

دانشگاه علوم پزشکی شیراز

35.838.5

21

251300

دانشگاه محقق اردبیلی

35.838.5

21

251300

دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز

33.535.7

28

301350

دانشگاه علوم پزشکی کردستان

33.535.7

28

301350

دانشگاه صنعتی سهند

33.535.7

28

301350

دانشگاه شهید چمران اهواز

33.535.7

28

301350

دانشگاه صنعتی شاهرود

33.535.7

28

301350

دانشگاه اصفهان

33.535.7

28

301350

دانشگاه کردستان

33.535.7

28

301350

دانشگاه علوم پزشکی ارومیه

33.535.7

28

301350

دانشگاه یزد

33.535.7

28

301350

دانشگاه علوم پزشکی گیلان

31.633.4

37

351400

دانشگاه علوم پزشکی ایلام

31.633.4

37

351400

دانشگاه خوارزمی

31.633.4

37

351400

دانشگاه رازی

31.633.4

37

351400

دانشگاه سمنان

31.633.4

37

351400

دانشگاه گیلان

31.633.4

37

351400

دانشگاه مازندران

31.633.4

37

351400

دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی

31.633.4

37

351400

دانشگاه علوم پزشکی اراک

28.131.4

45

401500

دانشگاه شهید مدنی آذربایجان

28.131.4

45

401500

دانشگاه بوعلی سینا

28.131.4

45

401500

دانشگاه حکیم سبزواری

28.131.4

45

401500

دانشگاه علوم پزشکی کرمان

28.131.4

45

401500

دانشگاه لرستان

28.131.4

45

401500

دانشگاه خلیج فارس

28.131.4

45

401500

دانشگاه علوم پزشکی قم

28.131.4

45

401500

دانشگاه شهید باهنر کرمان

28.131.4

45

401500

دانشگاه شهرکرد

28.131.4

45

401500

دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد

28.131.4

45

401500

دانشگاه مراغه

28.131.4

45

401500

دانشگاه صنعتی ارومیه

28.131.4

45

401500

دانشگاه یاسوج

28.131.4

45

401500

دانشگاه علوم پزشکی زنجان

28.131.4

45

401500

دانشگاه علامه طباطبایی

24.128.0

60

501600

دانشگاه الزهرا (س)

24.128.0

60

501600

دانشگاه اراک

24.128.0

60

501600

دانشگاه ایلام

24.128.0

60

501600

دانشگاه علوم پزشکی سمنان

24.128.0

60

501600

دانشگاه شاهد

24.128.0

60

501600

دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد

24.128.0

60

501600

دانشگاه هرمزگان

24.128.0

60

501600

دانشگاه قم

24.128.0

60

501600

دانشگاه زنجان

24.128.0

60

501600

دانشگاه دامغان

14.724.0

70

601+

دانشگاه پیام نور

14.724.0

70

601+

دانشگاه بیرجند

14.724.0

70

601+

دانشگاه سیستان و بلوچستان

14.724.0

70

601+

مؤسسه آموزش عالی دانش‌پژوهان پیشرو

Reporter

Reporter

Reporter

دانشگاه صنعت نفت

Reporter

Reporter

Reporter

 

 

جدول 2. امتیاز مؤسسه‌های ایرانی در شاخص‌های ارزیابی نظام رتبه‌بندی دانشگاه‌های آسیایی «مؤسسۀ آموزش عالی تایمز» در ویرایش 2024 میلادی

نام مؤسسه

امتیاز در سنجه‌های ارزیابی

کیفیت پژوهش

صنعت

چشم‌انداز

جهانی

محیط پژوهش

آموزش

دانشگاه صنعتی شریف

81.7

86.2

37

44

43.8

دانشگاه صنعتی امیرکبیر

82.9

85.1

38.8

40.3

40.8

دانشگاه علم و صنعت ایران

82.6

73.9

24.3

45.2

39.8

دانشگاه تهران

79

60.5

33.6

32.6

42.7

دانشگاه صنعتی شیراز

78.7

32.6

33.7

27.9

44.5

دانشگاه تبریز

82.6

43.1

40.8

28.4

31.8

دانشگاه علوم پزشکی تهران

62.7

45.1

37.5

22.1

59.6

دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

57.6

63.5

27.1

27.9

54.2

دانشگاه صنعتی اصفهان

71.5

75.2

33

32.1

25.5

دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

92.7

28.4

25.3

26.1

25.7

دانشگاه علوم پزشکی تبریز

74

29.9

30.2

18.3

51.8

دانشگاه علوم پزشکی ایران

58.4

39.1

38.3

19.9

58

دانشگاه شیراز

63

57.4

29.1

29.7

34.7

دانشگاه فردوسی مشهد

58.2

45.4

38.6

32.5

34.1

دانشگاه بین‌المللی امام خمینی

64.1

26.7

26.9

23.9

36.7

دانشگاه علوم پزشکی کاشان

67.6

17.4

25.3

18.3

39.7

دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

67.7

34.8

35.7

25.5

27

دانشگاه علوم پزشکی مشهد

65.4

28.5

29.7

17.8

41.9

دانشگاه کاشان

73.4

21.9

24.8

24.2

32.5

دانشگاه ارومیه

61.3

25.8

38

23.8

35.7

دانشگاه علوم پزشکی بابل

56.1

18

21

14.6

50.2

دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

74.1

34.2

35.7

13.8

19

دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

51.4

25.6

25.4

16.6

54.9

دانشگاه علوم پزشکی مازندران

54.9

28.1

24.7

15.1

53.1

دانشگاه علوم پزشکی قزوین

57.9

18.7

26.5

14.2

46.6

دانشگاه علوم پزشکی شیراز

56.6

24.5

24.1

15.4

50

دانشگاه محقق اردبیلی

72

19.7

32.9

21.2

23.2

دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز

51.1

20.1

21.8

13.1

45.8

دانشگاه علوم پزشکی کردستان

51.5

18.8

27.9

13.7

49.1

دانشگاه صنعتی سهند

63

37.9

22.6

17.9

24.8

دانشگاه شهید چمران اهواز

37.3

51.8

27.2

23.5

35.5

دانشگاه صنعتی شاهرود

56.8

18.7

32.4

21

34.1

دانشگاه اصفهان

47.2

26.2

35.5

20.5

36.4

دانشگاه کردستان

65.5

19

35.9

17.9

20.2

دانشگاه علوم پزشکی ارومیه

56.6

17.8

25.2

14.4

42.5

دانشگاه یزد

48.4

39.4

36.1

21.1

30.3

دانشگاه علوم پزشکی گیلان

48.6

16.6

21.9

12.8

46

دانشگاه علوم پزشکی ایلام

53

17.2

23.4

14.6

37.1

دانشگاه خوارزمی

42.3

25

29.5

16.8

39.1

دانشگاه رازی

47.2

38.5

26.5

17.1

33.4

دانشگاه سمنان

54.3

18.4

22.4

15.6

37

دانشگاه گیلان

51.5

27.9

23.4

21.4

25.5

دانشگاه مازندران

40.5

24.7

32.1

23.1

33

دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی

33.3

27.9

34.9

24.3

40.5

دانشگاه علوم پزشکی اراک

49.6

18.9

21.2

12.4

38.1

دانشگاه شهید مدنی آذربایجان

59.3

19

27.9

18.7

17.9

دانشگاه بوعلی سینا

46.5

21.1

25.3

20.2

26.8

دانشگاه حکیم سبزواری

50.7

16.5

38

14.1

18.4

دانشگاه علوم پزشکی کرمان

44.9

20.5

25.6

14.4

39.3

دانشگاه لرستان

48

18.3

25.7

13.6

32.8

دانشگاه خلیج فارس

44.4

28.8

38.2

17.2

21.5

دانشگاه علوم پزشکی قم

41.6

17.9

22.4

9

42.4

دانشگاه شهید باهنر کرمان

44.8

26.9

26.3

16.7

23.1

دانشگاه شهرکرد

55.2

17.9

22.1

16.5

23.4

دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد

46.9

17.3

20.6

12.8

40.6

دانشگاه مراغه

54.3

17.5

34

20.4

14.6

دانشگاه صنعتی ارومیه

59.7

16.6

27.7

20.5

13.7

دانشگاه یاسوج

50.3

20.1

22.4

17.8

17.7

دانشگاه علوم پزشکی زنجان

34.4

24.2

21.5

15.4

43.9

دانشگاه علامه طباطبایی

31.6

19

32.4

17.3

35

دانشگاه الزهرا (س)

29.6

19.6

31

18.6

30.4

دانشگاه اراک

35.2

20.1

26.3

13.7

23.4

دانشگاه ایلام

49.2

18.2

25.2

15.6

20.6

دانشگاه علوم پزشکی سمنان

35.2

16.2

29.1

12.8

30.6

دانشگاه شاهد

25.9

26.6

18.7

18.1

36.5

دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد

26.5

17.5

20.6

13

47.1

دانشگاه هرمزگان

38

22.8

26.4

17.3

29.6

دانشگاه قم

36.1

17.3

48.6

14.8

26.7

دانشگاه زنجان

45.5

21.5

27.3

15

20.6

دانشگاه دامغان

27.6

17.9

27.9

14

21.3

دانشگاه پیام نور

27.6

19.6

21.3

11.1

15.5

دانشگاه بیرجند

28

16.8

26.2

11.6

13.3

دانشگاه سیستان و بلوچستان

29.1

22.9

22.7

13.9

22.3

مؤسسه آموزش عالی دانش‌پژوهان پیشرو

Reporter

Reporter

Reporter

Reporter

Reporter

دانشگاه صنعت نفت

Reporter

Reporter

Reporter

Reporter

Reporter

بر پایۀ ویرایش 2024 میلادی نظام رتبه‌بندی دانشگاه‌های آسیایی «مؤسسۀ آموزش عالی تایمز»، «Tsinghua University» پیشگام است و «Peking University»، «National University of Singapore»، «Nanyang Technological University, Singapore»، «The University of Tokyo»، «University of Hong Kong»، «Shanghai Jiao Tong University»، «Fudan University»، «Zhejiang University»، و «Chinese University of Hong Kong» در جایگاه دوم تا نهم هستند.

پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) با ساخت و بروزرسانی ابزارهایی حرفه‌ای برای ارزیابی و سنجش علم، فناوری، و نوآوری کشور می‌کوشد تا در زمینه‌های در پیوند با مأموریت‌هایش به سیاست‌گذاران برای برنامه‌ریزی‌های درست و کارآمد یاری رساند. این گزارش نیز از انتشارات سامانه جایگاه علم، فناوری، و نوآوری ایران در جهان (نما) است که به پایش و گزارشِ پیرامونِ 90 شاخص گوناگون از 55 نهاد جهانی در حوزه‌های علم، فناوری، و نوآوری می‌پردازد و در نشانی NEMA.IRANDOC.AC.IR در دسترس همگان است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نامه ۴۸ دفتر اتحادیه مستقل به دانشجویان آزادی‌خواه آمریکا
  • مصوبه فوق‌العاده خاص کارکنان نظام سلامت از امسال اعمال می‌شود
  • ضرورت استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی در علوم‌ پزشکی
  • مصوبه فوق‌العاده خاص کارکنان نظام سلامت از سال جاری اعمال می‌شود
  • اعمال مصوبه فوق العاده خاص کارکنان نظام سلامت از امسال
  • پرداخت «فوق العاده خاص» کارکنان نظام سلامت از سال جاری
  • بودجه ۱۰ هزار میلیاردی فوق‌العاده خاص نظام سلامت
  • اقدامات وزارت بهداشت برای افزایش امید و انگیزه دستیاران
  • بهره‌برداری از بیمارستان ۴۲۱ تخت‌خوابی رشت از مطالبات نظام سلامت است
  • ۷۳ دانشگاه ایرانی جز برترین‌های دانشگاه‌های آسیا