Web Analytics Made Easy - Statcounter

مرتضی فاضلی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به نحوه آزمون، تدریس و تحول دروس معارف دانشگاه‌ها گفت: دروس معارف در نیمسال دوم سال تحصیلی ۱۴۰۰-۹۹، با توجه به تدابیری که از قبل اندیشیده شده بود و تجربیاتی که در اواخر بهار سال ۹۹ به دست آمد با برنامه ریزی منسجم‌تری در دو بخش استفاده از سامانه آموزش مجازی دانشگاه‌ها و سامانه آموزش مجازی مرکز آموزش مجازی دانشگاهیان نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نحوه برگزاری آزمون دروس معارف

وی درباره نحوه ارزیابی دروس معارف افزود: ۵ تا ۸ نمره از این دروس در سامانه آموزش مجازی دانشگاهیان نهاد به عنوان فعالیت کلاسی مکمل و ۱۲ نمره با تدریس اساتید در سامانه آموزش مجازی دانشگاه‌ها ثبت شد، البته اینکه چه نمره‌ای اختصاص داده شود در اختیار استاد و مدیر گروه معارف هر دانشگاه است.

رئیس مرکز آموزش مجازی دانشگاهیان نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها ادامه داد: استاد و مدیر گروه معارف هر دانشگاه می‌تواند نسبت نمره را بر اساس اقتضائات روز هر دانشگاه تنظیم کند، ولی در مجموع نمره به صورت ترکیبی است.

برگزاری آزمون‌ها و دروس معارف در ۲۴ ساعت شبانه روز و ۷ روز هفته

وی افزود: خوشبختانه بیش از ۹ میلیون آزمون در سامانه آموزش مجازی دانشگاهیان نهاد برگزار شده که این عدد بسیار خوبی است و زیرساخت‌ها در سامانه آموزش مجازی نهاد براساس استاندارد روز دنیا آماده شده و قطعی اینترنت نداشتیم. آزمون‌ها و دروس معارف در ۲۴ ساعت شبانه روز و ۷ روز هفته، برخلاف سامانه رایج دانشگاه‌ها که در ساعت مشخص کلاس‌ها تشکیل می‌شود دایر بوده و به صورت ۲۴ ساعته در خدمت دانشجویان هستیم.

فاضلی ادامه داد: از نظر مشارکت دانشجویان هم خوشبختانه با مشارکت خوبی از سوی دانشجویان مواجه شدیم به طوری که اغلب دانشجویان که درس معارف داشتند، توانستند از محتوای فرهنگی، تربیتی و حتی مهارتی در کنار درس معارف استفاده کنند.

ایجاد تحول در محتوای دروس معارف

وی افزود: برنامه‌های امسال مرکز آموزش مجازی دانشگاهیان نهاد به سمت ایجاد تحول در محتوای دروس معارف و جذابیت بخشی به مباحثی است که متناسب با ذائقه دانشجویان و جوانان باشد، بر همین اساس بخش تولیدات مجازی را تنوع بیشتری خواهیم داد و به حوزه نیازهای دانشجویان و جوانان در مباحثی مانند مهارت زندگی، سبک زندگی اسلامی، مدیریت خویشتن، مدیریت ارتباط با دوستان و خانواده و حتی اشتغال بعد از دانشگاه توجه داشته و برنامه ریزی لازم را انجام داده‌ایم.

رئیس مرکز آموزش مجازی دانشگاهیان نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها ادامه داد: امروزه میان دانشگاه و بازار کار خلائی احساس می‌شود که متخصصان و فارغ التحصیلان دانشگاه نمی‌توانند به خوبی به عنوان شهروند و فعال اجتماعی و یا به عنوان فردی که در یک حرفه و تخصص فعالیت می‌کند این آمادگی را کسب کنند.

ایجاد نگاه مهارتی به دروس

وی یادآور شد: بر همین اساس ما تلاش می‌کنیم در حاشیه دروس معارف نگاه مهارتی را در درس‌ها ایجاد کنیم.

تدریس دروس و سرفصل‌های جدید معارف در فضای مجازی

فاضلی افزود: اساتید تراز اول در فضای مجازی ما تدریس می‌کنند. استقبال خوبی شده و سرفصل‌های نو و جدیدی را تدریس می‌کنند و نگاهشان به نیاز و سوال دانشجو است امیدواریم نتایج این تولیدات اثر خود را در ترم بهار و ترم‌های آتی با استقبال دانشجویان در متحول تر شدن دروس معارف داشته باشد.

کد خبر 5190120 زهرا سیفی

منبع: مهر

کلیدواژه: نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها رشته معارف اسلامی دانشجویان خارجی دانشگاه های علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون استخدامی وام دانشجویی معاونت دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران صندوق رفاه دانشجویان آزمون کارشناسی ارشد گروه پزشکی سازمان سنجش دانشگاه صنعتی امیرکبیر مرکز سنجش آموزش پزشکی مرکز آموزش مجازی دانشگاهیان نهاد سامانه آموزش مجازی دانشگاه سامانه آموزش مجازی دانشگاه ها دروس معارف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۰۴۷۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ده نکته کلیدی برای معلمان‌ دینی و استادان معارف در مدارس و دانشگاه‌ها

به گزارش «مبلغ» حجت الاسلام ذوعلم، پیشتر در گفت وگوی مشروحی با خبرگزاری مهر، «چالش‌های آموزش‌ دینی در مدرسه» را تشریح کرده بود. مهمترین پرسش گفت وگو این بود که: « چرا خروجی چندین سال تحصیلی برخی از دانش آموزان، منجر به دیندارتر شدن آنها نمی‌شود.»
سایت «مُبلغ»، گزیده ای از ۱۰ نکته کلیدی مهم از این گفت وگوی مفصل را در متن زیر مرور کرده است:

۱- در حال حاضر یک معلم دینی با یک کتاب دینی در آموزش و پرورش به تنهایی نمی‌تواند موجب دین دار تر شدن دانش آموزان شود.

۲- تربیت دینی فراتر از آموزش دین است و کاملاً با هم متفاوت است اما برای اینکه بتوانیم تربیت دینی به معنای جامع را در نوجوانان و جوانان ایجاد کنیم باید از بسترهای تعاملی استفاده کنیم.

۳- در خارج از کلاس و مشارکت جوانان و نوجوانان را در اندیشه‌های دین را توسعه بدهیم و بتوانیم.

۴- بر اساس نیازها و شبهات، پاسخ‌های فکری محتوا را بازتولید کنیم.

۵- مدیر مدرسه، مدیر آموزش و پرورش، رئیس دانشکده و دانشگاه‌ها خودشان به یک سطح قابل قبولی از تربیت دینی دست پیدا کرده باشند و در فرایند مدیریت خودشان آن را بروز دهند.

۶- مدیران مدارس و رئیس دانشگاه ها، با دانش آموزان و دانشجویان از آغاز باید وارد یک رابطه دوستانه و فکری شده تا بتواند دغدغه‌ها و پیشنهادها و انتقادات و نیازهای دانشجویان را پاسخ بدهد

۷- دانشجویان از هر گروهی و از هر عقیده‌ای احساس کنند که دیده و شنیده می‌شوند. دانش آموز باید احساس کند که مدیر و معلمان تعاملاتشان با دانش‌آموزان، مبتنی بر تکریم است. ما به یک تقویت، تربیت مدیریت و کنش گری در جامعه و مدارس و دانشگاه‌ها نیاز داریم.

۸- باید تأملاتی برانگیخته شود که فطرت این دانش آموز را برانگیزد و موانع را برای او برطرف کند که بتواند به نقطه مطلوب دست پیدا کند. نظام درسی کنونی ما که درس را باید دانش آموز حفظ کند تفاوت‌های زیادی با نیازها و اولویت‌های دانش آموزان دارد و یک احساس اجبار برای دانش آموز القا می‌کنیم پس قطعاً این محتوا را نمی‌توان به دانش آموز رساند.

۹- مردمی کردن امر تربیت بخصوص در آموزش‌های مدرسه‌های دوره ابتدایی لازم است یعنی بتوانیم از توانمندی‌هایی که در جامعه وجود دارد از مساجد، از دارالقرآن ها، از مردم از والدین از این توانمندی‌ها استفاده کنیم و بتوانیم این توانمندی‌ها را به مدارس وصل کنیم. این امر نیاز به اینکه در ساختار اداری ما یک نوع انبساط و تدابیر تحولی اتخاذ شود تا بتوان این کار را انجام داد.

۱۰- بعضی از مدارس غیر دولتی ما حتی تأکیدهای خیلی زیادی برای حجاب برتر و اجباری کردن چادر در مدرسه دارند ولی این یک امر ظاهری و ویترینی است و از آنجایی که کار فکری و درونی برای صورت نگرفته باعث موضع گیری ها و مقاومت منفی هم می‌شود.
باید حجاب کامل اسلامی و پوشش هنجار مند را به عنوان یک مقررات و ضابطه قرار دهیم و نسبت به آن قانون هم باید دانش آموزان و خانواده را توجیه کنیم چرا که محیط‌های بیرونی و خانواده با هم تفاوت دارند.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901584

دیگر خبرها

  • رقابت داوطلبان استخدامی آموزش و پرورش و EPT در دانشگاه آزاد اسلامی
  • برگزاری آزمون استخدامی معلم پرورشی و ورزش در مهاباد
  • دولت مسائل کشور را با کمک و حمایت از دانشگاهیان حل می‌کند
  • مراد صحرایی: در دولت سیزدهم مرگ سند ۲۰۳۰ را اجرا کردیم / تغییر عناوین و حجم دروس مدارس برای اجرای برنامه‌های پرورشی
  • رفتار آمریکا با دانشجویان حامی فلسطین حقیقت حقوق بشر آنها را روشن کرد
  • تغییر عناوین و حجم دروس مدارس برای اجرای برنامه‌های پرورشی
  • دانشگاهیان پیشرفت‌های کشور را روایت کنند
  • دانشگاهیان پیشرفت‌های کشور را روایت کنند/ هر استاد یک رسانه
  • علل، انگیزه‌ها و نتایج خیزش دانشگاهیان آمریکا ضد اسرائیل
  • ده نکته کلیدی برای معلمان‌ دینی و استادان معارف در مدارس و دانشگاه‌ها